Weekje Online Werkgeluk

Een weekje in het kader van werkgeluk. Online training voor werkgelukzoekers!

Werkgeluk zou altijd op de agenda moeten staan. Geluk op de werkvloer draagt bij aan betere prestaties en medewerkers die zich goed voelen zijn duurzaam inzetbaar. Werkgeluk is afhankelijk van verschillende aspecten. Een daarvan is hoe de werknemer tegen het werk aankijkt en in welke mate talent en passie worden aangesproken. Hierover gaat de training werkgeluk van de Verkikkering.

Wat gaan we doen?

Een 7 daagse online training, waarbij je m.b.v. een persoonlijkheidstest op zoek gaat naar je passies en vaardigheden. In 7 dagen krijg je elke dag een inleiding met achtergrond en een opdracht. De opdracht kost zo’n 10 tot 30 minuten per dag en leidt tot een steeds beter inzicht in persoonlijke drijfveren. In zeven dagen werken we toe naar een analyse van je huidige werkzaamheden en maak je een plan om in je bestaande werk je passie en talenten in te zetten. Hierdoor ontstaat meer voldoening. Werkgeluk dus.

Hoe?

Volledig online daarom in de tijd die het jou het beste uitkomt. Met behulp van een community gebruiken we de kracht van samen. In een groep van maximaal 15 deelnemers deel je elke dag de resultaten van de opdrachten en discussieer je over de opgedane inzichten en achtergronden. Wij zijn het steuntje in de rug. De verbinding met anderen zorgt ervoor dat je niet alleen staat. We doen dit samen.

Waarom?

Deze tijd is een uitdagende. Veel mensen werken thuis en missen het contact met collega’s of staan stil bij de vraag “waar doe ik het voor?”. Deze training geeft je zicht op je passies en talenten en in welke mate deze nu aan bod komen in de taken die je doet. Met een plan maak je je huidige werk leuker. Je ervaart meer voldoening en werkgeluk en benut jouw talenten.

Wat vonden de deelnemers ervan? 

Elise:  "Ik heb nieuwe inzichten gekregen en weet beter waar ik heen wil met mijn werk. Het werken in de groep vond ik leuk, maar ook leerzaam. Er was veel herkenning. De begeleiding van De Verkikkering was heel goed, positief en er werd op een prettige manier zinvolle feedback gegeven.  Kortom: aanrader!'

Marije G: "Dit was een goede tip van de sluier wat betreft Varna’s. Ik weet nog lang niet alles hierover. Maar dat wat we nu hebben gedaan was heel concreet en gaf goede inzichten. Ik heb een mooi doel kunnen maken en kreeg fijne feedback, van Christian en van de deelnemers.  En ondanks de afstand (online) voelde het helemaal niet ver weg!"

Hoe ziet de week er dan uit?

Dag 1: Persoonlijkheidstest (Shetty, A. 2020, Think like a monk, Harper Collins UK): Je maakt de persoonlijkheidstest en maakt kennis met de typen.

Dag 2: Leider, Gids, Maker of Schepper: emoties als zoeklicht. Je gebruikt je gevoel om het type uit de test te finetunen. Je hebt een duidelijk beeld van je talenten en je passie(s).

Dag 3: Je huidige werk: taken en prioriteiten: Je brengt je taken in kaart en hebt een duidelijk beeld van welke passies en vaardigheden je al inzet en je kent de mogelijkheden binnen je werkzaamheden.

Dag 4: Krachtkwadranten: de viersprong van talenten en vaardigheden. Middels het model van de krachtkwadranten krijg je precies helder naar welke kant je werk overhelt. Hoeveel talent en passie zet je in?

Dag 5: De ingrediënten van een goed plan: Je maakt een concreet plan om je talenten en passies te benutten voor meer voldoening. Je hebt concrete stappen om je werk leuker te maken.

Dag 6: Feedback door de groep: Feedback geven en ontvangen. Je leert waar goede feedback aan moet voldoen. Je geeft feedback op de plannen van de andere deelnemers en je ontvangt feedback op je eigen plan. Je krijgt hulp van de talenten van de anderen en je krijgt daardoor een aangescherpt plan dat ook werkelijk leidt tot meer voldoening en werkgeluk.

Dag 7: Discussie en uitwisseling van gedachten en inzichten: Er gebeurt veel in een week en de uitwisseling van de deelnemers zorgt voor verbinding en ondersteuning. Je kunt vragen stellen en discussiëren zodat je gereedschap hebt om meer voldoening in je werk te hebben.

Wanneer: elke maand houden we in een groep van max 15 deelnemers van verschillende achtergronden de Week van het online Werkgeluk.

Data:

7 december t/m 14 december

4 januari t/m 11 januari

Investering: 49 euro

Aanmelding: https://www.ticketkantoor.nl/shop/onlinewerkgeluk